Junior

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
10 - 11 år
Mødedag/tid: 
Onsdag 18:30 - 20:00
Ledere: 
Vianney Courdent
Claus Jespersen - tlf.22163368
Johannes Brandt Nielsen
Martin Hartmann - tlf.26298598
underside_presening_fotograf_trine_abild_christensen

Junior

 

Som junior spejder øver du dig sammen med din patrulje og andre juniorspejdere i at tage ansvar for flere opgaver og dermed blive mere selvstændig. I får mange opgaver som handler om, hvor vigtigt det er at samarbejde og som giver praktiske førdigheder.

I juniorgrenen er juniorerne selv med til at planlægge og forberede hvad der skal ske på de 2 årlige weekender i gruppens hytte, Hestetang.
Vi støtter og styrker spejderne i gradvist at tage mere og mere ansvar for deres spejderarbejde. Målet er at lave flere mærkeforløb over året og det er spejderne selv, der er med til at vælger hvilke mærker vi skal tage. Der er efterhånden 12 forløbsmærker at vælge imellem, så det kan af og til være lidt af en proces at blive enige. Selve beslutningsprocessen er også vigtig for at styrke juniorerne i at arbejde sammen.

Foruden at bruge vores hytte i Farum, prøver vi også at overnatte i telt og under et halvtag i skoven (en bivuak eller shelter). Enten et færdiglavet på en lejrplads eller et vi selv bygger af materialer, vi finder i skoven og en presenning som vi har medbragt.

Når man er junior er man også gammel nok til at tager det sidste sikkerhedsbevis, som er øksebeviset. Nye spejdere skal selvfølgelig også tage kniv- og savbevis. Sikkerheden er altid central i alt vores spejderarbejde.

Vi skal øve os i at bygge pionerprojekter, så vi kan lave en flot og sej lejrplads, når vi skal på sommerlejr.

I sommerhalvåret bruger vi en del af vores møder på at sejle i vores kanoer, på Lyngby sø.

 

Halvårsprogrammet kan hentes som en printervenlig pdf her på siden