Nyheder

Ny varme i hestetang - tak til Johannes Fog fonden!

Spejdercenter Hestetang får ny varme.

Et af spejdercenter Hestetangs store ønsker var muligheden for at holde huset frostfrit gennem vinteren – dels har vi haft kedelige vandskader som følge af frost, dels vil et opvarmet hus være langt mere bekvemt at tage i brug i starten af en week-end.

Vore el-olieradiatorer fra forrige århundrede var for dyre i drift, til at vi kunne tillade os denne luxus, men takket være en gavmild donation fra

JOHANNES FOG FONDEN

har vi nu kunnet installere et moderne luft-til-luft varmeveksleranlæg. Gruppens andel af omkostningerne endte med at være et yderst beskedent beløb.

Basistemperaturen i hytten bliver 8 grader, men vi kan SMS’e til maskineriet og bede om at skrue op til hverdagstemperatur, dagen før ’nogen’ skal være i hytten.

Tusinde tak til Tømmerhandler Johannes Fogs Fond for støtten til børn og unge fra Kgs. Lyngby Gruppe – det er højt værdsat

Hvad er så næste skridt……..?

Joh, til en kommende vedligesholdsweekend (vel i foråret 2018), afmonterer og kasserer vi de gamle radiatorer og deres installation – det giver så mulighed for at begynde at planlægge at udskifte nogle vinder med glasdørspartier, så vi får et mere nutidigt lys inde i hytten (altså forudsat, at bestyrelse og grupperåd godkender budgetterne til disse arbejder; som ikke er særligt dyre).

Meeen – var der ikke også noget med et større ombygningsprojekt?

Jo, og dette er ikke taget af bordet, men det har lidt længere udsigter med at realisere økonomisk; og indtil da vil vi blive ved med at tilføre små forbedringer til Danmarks mindste spejdercenter.

Det vil være skønt hvis Mikro, Mini, Junior, Trop, Klan og Forældrepatruljen alle vil bruge centret så meget som muligt – slid gerne på det; det er derfor vi har det.

Lars Hovgaard / Jan Hjorth
November 2017